Van 5 t/m 12 maart 2021 vond de 1e editie van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid plaats. Vanwege de beperkende coronamaatregelen werd het programma dit keer heel anders uitgevoerd; het programma werd verspreid over een week en leerkrachten verzorgden zelf de uitvoering.

Vooral de Schoolplein Safari Challenge vonden de leerkrachten leuk om te begeleiden; hun leerlingen werkten hiervoor samen, er werd ontworpen en nagedacht over duurzame oplossingen. En alle theorie over de Junior Global Goals kwam bij deze opdracht samen. 

De instructievideo’s, de website met activiteiten en korte handleidingen maakten het programma voor de leerkrachten overzichtelijk en eenvoudig uit te voeren: “Zeer duidelijke uitlegvideo’s! Fijn dat we de materialen van jullie kregen met duidelijke planningen en overzichten op maat! Neemt veel werkdruk weg bij ons!”

Er zijn mooie mediaberichten over het programma verschenen. Klik op onderstaande krantenartikelen om ze te vergroten.

De eerste Koggenlandse editie van de Schooldag van de duurzaamheid wordt afgerond met een jurering en prijsuitreiking van de Schoolplein Safari Challenge.