De eerste editie van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid startte met de Schoolplein Safari. Tijdens de doe-week die aansluitend volgde, maakten de leerlingen een plan hoe hun schoolpleinen nóg groener en nóg duurzamer kunnen worden.

Een jury bestaande uit wethouder Win Bijman, Dieuw Schuijtemaker, MAK Blokweer en Schooldag van de duurzaamheid, beoordeelden de plannen. Zij keken naar de manier waarop een plan bijdraagt aan de zeven Junior Global Goals, de uitvoerbaarheid en de creativiteit.

Via een prijsbekendmakingsvideo vertelde de wethouder wie de prijswinnaars waren:

Gedeelde 1e prijs: groep 4/5/6 van Grosthuizerschool en groep 6/7 van De Kelderswerf.

Gedeelde 2e Prijs: groep 5 en groep 7/8 van De Kelderswerf.

Gedeelde 3e Prijs: De Langereis, De Ark, Jozefschool en Bavoschool.

Van harte gefeliciteerd allemaal! 🎊