Op vrijdag 4 februari 2022 start de tweede editie van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid. Gemeente Koggenland, MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid hebben samen een prachtig programma voorbereid voor de ruim 600 leerlingen van zes basisscholen, die mee gaan doen.

Programma op maat

Een deel van het programma zal voor alle leerlingen hetzelfde zijn, een deel is per groep op maat gemaakt. Er worden bijvoorbeeld van natuurlijke materialen heerlijke maaltijden voor vogels bereid, van afval mooie kunstwerken gemaakt, water gezuiverd, tuinvogels gespot, geleerd wat gezonde voeding is, insectenhotels en windmolens gebouwd én ontdekt welke uitdagingen de kledingindustrie kent.

Tijdens de kick-off op 4 februari wordt er kennis gedeeld over afbraaktijden van zwerfafval en gaan leerlingen, gewapend met afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken, de wijken in om deze zwerfafvalvrij te maken. Zo ontstaat er bij hen ook bewustzijn over hun eigen rol hierin.

Wereldwensen voor een leukere, eerlijkere en schonere omgeving

Alle leerlingen gaan hun ‘Wereldwensen’ formuleren op speciale kaarten en deze kaarten zo mooi mogelijk maken. Een jury, bestaande uit afgevaardigden van gemeente Koggenland, waaronder wethouder Rosalien van Dolder en de kinderburgemeester, MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid, gaat zich over deze wensen buigen. De meest creatieve en best uitvoerbare kinderwens die (de omgeving van) Koggenland leuker, eerlijker of schoner maakt, wil gemeente Koggenland daadwerkelijk proberen te realiseren!

Onderstaande poster komt op de deelnemende scholen te hangen.