Op vrijdag 4 februari start de tweede editie van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid. Gemeente Koggenland, MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid hebben samen een prachtig programma voorbereid voor de 550 leerlingen van zes basisscholen die mee gaan doen.

Programma op maat

Een deel van het programma zal voor alle leerlingen hetzelfde zijn, een deel is per groep op maat voorbereid. Er worden bijvoorbeeld van natuurlijke materialen heerlijke maaltijden voor vogels bereid, van afval mooie kunstwerken gemaakt, water gezuiverd, tuinvogels gespot, geleerd wat gezonde voeding is, insectenhotels én windmolens gebouwd en ontdekt welke uitdagingen de kledingindustrie kent.

Tijdens de kick-off op 4 februari wordt er kennis opgedaan over afbraaktijden van zwerfafval, en gaan leerlingen – gewapend met afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken – de wijken in om deze zwerfafval vrij te maken en worden ze zich bewust van hun eigen rol hierin.

Wereldwensen voor een leukere, eerlijkere en schonere omgeving

Alle leerlingen gaan hun ‘Wereldwensen’ formuleren op speciale kaarten en deze kaarten zo mooi mogelijk maken. Een jury bestaande uit afgevaardigden van gemeente Koggenland, waaronder wethouder Rosalien van Dolder en de kinderburgemeester, en medewerkers van MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid, zullen zich over deze wensen gaan buigen. De meest creatieve en uitvoerbare kinderwens die de omgeving van Koggenland leuker, eerlijker of schoner maakt, wil gemeente Koggenland daadwerkelijk realiseren!

Onderstaande poster is ontworpen door MAK Blokweer.