De jury van ‘Mijn Wereldwens’ had een prachtige taak

Tijdens de 2e Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid zijn alle leerlingen uitgenodigd om de kaarten van de workshop ‘Mijn Wereldwens’ zo mooi mogelijk in te kleuren of te betekenen en hun duurzame wens aan de hand van de Junior Global Goals te noteren. Een wens voor Koggenland, om deze gemeente een stukje duurzamer te maken. Wethouder Rosalien van Dolder, kinderburgemeester Amber, MAK Blokweer en Schooldag van de duurzaamheid mochten zich buigen over een prachtige collectie gekleurde, getekende én beschreven kaarten.

De Mooiste Wereldwens

Het was een hele klus voor de jury om elke opgeschreven wens op de kaarten te lezen en de tekeningen te bekijken. Wat hebben de leerlingen ongelooflijk hun best gedaan!

Het heeft vast geholpen dat wethouder Van Dolder in een persoonlijke video vooraf alle leerlingen uitleg over deze workshop heeft gegeven en hen heeft gevraagd hun wensen met haar te delen. De gemeente gaat nu de meest creatieve en haalbare wens daadwerkelijk uitvoeren! We starten nu met de voorbereidingen voor de prijsbekendmaking en -uitreiking.

Op de foto’s is een impressie te zien van de creativiteit van de leerlingen.