Spelenderwijs de wereld leuker, eerlijker en schoner maken. Dit schooljaar doen 330 basisschoolleerlingen mee aan de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 gaan aan de slag met leuke activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Naast basisschool De Ark, die voor de 3e keer aan dit programma meedoet, doen er deze editie ook weer nieuwe scholen mee.

Lokale samenwerkingen weer mogelijk

In de eerste twee edities waren samenwerkingen met lokale organisaties door de coronamaatregelen niet mogelijk. Wij zijn heel verheugd dat we dat nu weer mogen! Tijdens deze derde editie werken wij samen met het Repair Café Obdam, Voedselbank West-Friesland, bibliotheek Obdam en de Riooldienst van gemeente Koggenland.

Kick-off op 3 februari 2023

Wethouder Bart Krijnen geeft op vrijdag 3 februari het startsein met een videoboodschap en een voorproefje van de activiteiten die de kinderen in de week erna kunnen verwachten. Een deel van de basisscholen doet in februari mee en een deel van de scholen in april.

De Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van gemeente Koggenland, MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid.