Spelenderwijs de wereld leuker, eerlijker en schoner maken. Dit schooljaar doen 330 basisschoolleerlingen mee aan de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 gaan aan de slag met leuke activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Naast basisschool De Ark, die voor de 3e keer aan dit programma meedoet, doen er deze editie ook weer nieuwe scholen mee.

Lokale samenwerkingen weer mogelijk

In de eerste twee edities waren samenwerkingen met lokale organisaties door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. We zijn verheugd dat we dat nu weer kunnen! We werken in deze derde editie onder andere samen met het Repair Café Obdam en de Voedselbank West-Friesland.

Kick-off op 3 februari

Wethouder Bart Krijnen geeft op vrijdag 3 februari het startsein met een videoboodschap en een voorproef van de activiteiten die de kinderen in de week erna kunnen verwachten. De Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en gemeente Koggenland.

Tweede editie van de Koggenlandse Sdvdd in 2022 – wethouder Rosalien van Dolder ruimt met leerlingen van basisschool Geert Holle zwerfafval op.