De 3e editie van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid is op vrijdag 3 februari gestart! Op de Sint Bernadetteschool in Zuidermeer was wethouder Bart Krijnen bij de kick-off aanwezig. Met leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 speelde hij het Energieketenspel. Bij dit spel wordt de energiestroom van het leven nagebootst. De zon is de bron van alle energie op aarde. Zonder deze energiebron is er geen leven mogelijk. Medewerkers van MAK Blokweer begeleidden het spel.

Repair Café Obdam en Voedselbank West-Friesland

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari 2023 namen twee scholen deel aan het programma, waar de leerlingen spelenderwijs leerden wat duurzaamheid betekent en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Op woensdag 8 februari verzorgde het Repair Café uit Obdam en Voedselbank West-Friesland mooie activiteiten. De leerlingen ontdekten zo hoe lampen, een tosti-ijzer, koptelefoons, toetsenborden, knuffels, kleding en tasjes kunnen worden gerepareerd. Van de Voedselbank leerden de kinderen over het belang van het voorkomen van voedselverspilling en hoe het precies zit met de THT en TGT datum. De leerlingen namen ook veel levensmiddelen mee waar de Voedselbank heel blij mee was.

Beide organisaties lieten weten ook graag onderdeel van het programma in april te zijn, wanneer de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid op twee andere basisscholen plaatsvindt. Voor nu heel veel dank aan het Repair Café en de Voedselbank! 

Rodi Koggenland schreef een artikel over de workshop door Repair Café Obdam.

📷 MAK Blokweer. Op de eerste foto links wethouder Bart Krijnen, terwijl hij meedoet aan het Energieketenspel.