Duurzaamheid betekent dat er blije mensen en dieren leven op een gezonde aarde, nu en in de toekomst. En dat er altijd genoeg is voor iedereen. Zo eenvoudig kan het begrip ‘duurzaamheid’ worden uitgelegd. Wat daarvoor in onze samenleving en werelwijd nodig is, dat is echter best complex.

Zoek je naar meer handvatten om met je (klein)kind in gesprek te gaan over wat duurzaamheid betekent? We hebben er een speciale pagina voor gemaakt.

Om je te helpen beter te begrijpen wat duurzaamheid betekent, hebben wij zeven Junior Global Goals en de Schijf van Zeven bedacht. Dat zijn zeven doelen die kunnen helpen om als gelukkige mensen op een leefbare aarde te wonen. We hebben een handleiding voor je gemaakt waarmee je een hele interessante en leuke spreekbeurt of presentatie kunt voorbereiden over duurzaamheid en de Junior Global Goals. In je spreekbeurt kan je ook kleine acties verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een challenge voor de klas. Of je gaat zelf thuis aan de slag. Alle kleine beetjes helpen! Klik hier als je meer wilt weten.

Insecten zijn super belangrijk voor de natuur. En daarmee ook voor ons! Je kunt de natuur een handje helpen door bijvoorbeeld te zorgen voor bloemen en planten waar bestuivers van houden en een insectenhotel te maken. Met zo’n hotel geef je hen een fijne schuilplaats. Weet je dat een insectenhotel maken niet eens heel moeilijk is? Kijk eens op de website van Natuurmonumenten hoe je er zelf één maakt!